Planiranje renoviranje stana

Da li planirate renoviranje stana?

preduzimac-home-design-margareta-jankovic-beograd-na-vodi-dnevna-soba

Ukoliko planirate renoviranje stana, kada sednete za sto sa bilo kojim iskusnim izvođačem radova, razgovor će započeti pre svega ličnim pitanjima: kakve su vaše životne navike, planovima za širenje porodice, starenju, radnim navikama i slično. Isti ovaj razgovor trebalo bi da obavite sa članovima svoje porodice pre nego što ga obavite sa izvođačem, s obzirom na to da će nov prostor sigurno promeniti život svakog od vas. Ono što se često dešava je da se ljudi upuste u renoviranje, znajući i da žele promenu ili da im je potrebna ukoliko je prostor dotrajao, ali nisu sigurni šta tačno žele. Mi ćemo vam pomoći oko najbitnijih pitanja koja treba da razmotrite.

Razmislite da li planirate da u svom domu živite još pet, deset ili dvadeset godina. Ako je kratkoročno, onda je najbolje da ne pravite velike promene kako ne biste uzaludno trošili novac. Ako planirate da u svom domu ostanete dugoročno ili je to nekretnina koja je u vašoj porodici generacijama, onda razmotrite potrebe koje će doneti promena strukture porodice tokom godina, pa renoviranje uskladite sa tim. Ukoliko planirate dugoročno da živite u toj nekretnini, kupovina najkvalitetnijih materijala onda ima smisla.

Definišite šta je to zbog čega volite da živite u svojoj kući. Ukoliko vam je potrebno više prostora za život, možda renoviranje nije najbolje rešenje za vas, pa treba da razmotrite selidbu. Ukoliko vas za kuću ipak vezuju posebne emocije i navike, onda treba da učinite sve da je prilagodite sopstvenim potrebama.

Ukoliko u vašem domu živite već dugo i stvari su se već promenile, postoji određeni deo kuće koji se najviše koristi, odeđene prostorije se više ne upotrebljavaju, vaša deca su se odselila, onda je vreme da reorganizujete prostorije na drugi način, neke proširite, a neke smanjite ili da od dečije sobe napravite svoju kancelariju.

Procenite svoje troškove i energetske potrebe
Razmislite koji je najbolji način da uštedite na računima i koja vrsta grejanja ili izolacije je najbolja za vas. Takođe, pre nego što se upustite u bilo kakvo renoviranje, razmislite da li je to ipak preskupo za vas u tom trenutku, vodite se pre svega raciom pre nego emocijama kada je u pitanju uređenje doma, možda ta sauna koju ste toliko želeli da dodate i nije u datom trenutku neophodna, ukoliko nemate prostor za garderobere. Sve u svemu, najbitnije od svega je da sve što radite bude u skladu sa vašim željama, potrebama i sredstvima.